ساعات کاری
شنبه - چهارشنبه: 8.00 -17.00شماره تماس
+98-21-66203084پست الکترونیک
info@imentaksir.comاز جمله مهم ترین قطعات هر پرینتر یا دستگاه چاپگر، کارتریج پرینتر می باشد. این بدان معناست که در صورت هرگونه مشکل در این قطعه عملا دستگاه بدون کاربرد خواهد بود. نکته ای که در ارتباط با کارتریج پرینتر ها باید در نظر گرفت این است که کارتریج یک قطعه مصرفی بوده و پس از مدتی نیاز به شارژ و یا تعمیر دارد. امروزه در اکثر پرینتر های جدید همچون پرینتر زیراکس با وجود صفحه نمایش و انجام اتوماتیک خطا یابی می توان از زمان اتمام جوهر کارتریج مطلع و نسبت به تعویض آن اقدام کرد. در این مقاله قصد داریم در ارتباط با روش شارژ کارتریج پرینتر ها که یکی از مهم ترین اقدامات می باشد صحبت نماییم.
تمامی چاپگر های لیزری و جوهر افشان امروزی دارای قطعه ای به نام کارتریج می باشند. این وسیله قابل تعویض نقش انتقال جوهر به دستگاه برای چاپ را دارد. در صورتی که چاپگر صفحات مورد نیاز شما را به شکل کم رنگ چاپ می کند و یا به صورت کامل صفحه سفید باقی می ماند، یکی از دلایل آن اتمام جوهر کارتریج می باشد.
در دستگاه های تک رنگ همچون پرینتر ایستاده سیاه و سفید تنها جوهر یا تونر سیاه در کارتریج وجود دارد اما در دستگاه هایی مانند پرینتر ایستاده رنگی از رنگ های اصلی استفاده می شود که با ترکیب هریک از این رنگ ها می توان میلیون ها رنگ به وجود آورد.
با توجه به اینکه امروزه در بیشتر دستگا ه های چاپگر از فناوری لیزری جهت چاپ به جای فناوری جوهر افشان استفاده می شود، رنگ جوهر داخل کارتریج ها به صورت پودری می باشد که به آن تونر می گویند. دقت چاپ در پرینتر های لیزری بسیار بالاتر از پرینتر های جوهر افشان است اما این نوع پرینتر ها هم پس از مدتی با اتمام جوهر کارتریج مواجه می شوند که می بایست در این زمان اقدام به شارژ یا تعویض آن نمود.
اصلی ترین وظایف کارتریج در هر مدل از پرینتر ها با هر برند، انتقال جوهر و پاشیدن آن بر روی کاغذ است. پس می توان گفت این قطعه جز ضروری ترین قطعات پرینتر ها محسوب می شود. در نتیجه اگر از هر پرینتر با هر برندی و در هر مدلی همچون پرینتر رومیزی چند کاره، پرینتر ایستاده رنگی، دستگاه چاپ دیجیتال و... استفاده می کنید، می بایست نسبت به سلامت و شارژ کارتریج اقدام نمایید.
چرخه ماهیانه انجام به کار در هر پرینتر متفاوت است و یکی از دلایل این موضوع، تفاوت در نوع کارتریج آن می باشد. با توجه به اینکه قیمت کارتریج پرینتر ها بسیار بالا می باشد و به جز مخزن تونر شامل قطعات دیگری هست که این قطعات ممکن است تا سالیان زیاد به درستی کار کنند، تعویض و خرید کارتریج گزینه عاقلانه ای محسوب نمی شود و به همین دلیل گزینه شارژ کارتریج مطرح می شود که در این روش تنها تونر یا جوهر کارتریج شارژ خواهد شد. البته ناگفته نماند انجام این کار می بایست توسط تکنسین های آشنا به خدمات تعمیر پرینر انجام گیرد و هر کارتریج توانایی شارژ محدودی دارد.
همانطور که گفتیم امروزه در تمامی پرینتر ها از جمله پرینتر Xerox شاهد مانیتور یا صفحه نمایش هایی هستیم که تمامی خطاهای ممکن در پرینتر را به کاربر نمایش می دهند. بنابراین هنگام مشاهده چنین پیغامی زمان شارژ کارتریج فرا رسیده است. در پرینترهای قدیمی نیز هنگامی که رنگ چاپ کم رنگ باشد این احتمال وجود دارد که نیاز به شارژ تونر یا جوهر کارتریج فرا رسیده است. به طور کلی در صورت استفاده معمولی از دستگاه جوهر کارتریج ها تا 6 ماه طول عمر دارند. بنابراین در صورت عدم استفاده از پرینتر هم می بایست حداقل سالی یک بار طی فاصله زمانی 6 ماهه نسبت به شارژ کارتریج پرینر خود اقدام نمایید. لازم به ذکر است روش هایی برای افزایش طول عمر کارتریج وجود دارد که با انجام آن ها می توان مدت زمان تعویض یا شارژ کارتریج را به تعویق انداخت.
چنانچه از کارتریج اصل برند پرینتر بخواهیم استفاده نماییم، شارژ آن ها بین 15 تا 30 بار بر اساس نوع و برند پرینتر امکان پذیر می باشد. اما بسیاری از افراد با توجه به قیمت بالای کارتریج اصلی برند همچون پرینتر زیراکس، به دنبال کارتریج های طرح اصل آن هستند و آن ها را برای پرینتر خود خریداری می کنند. این نوع از کارتریج ها طول عمر به نسبت کمتری داشته و در حدود 5 مرتبه می توان مجددا اقدام به شارژ آن ها نمود.
یکی از مهم ترین سوالات در خصوص شارژ کارتریج ها هزینه آن می باشد. به طور کلی هزینه شارژ کارتریج پرینتر ها متغیر است و بر اساس فاکتورهای مختلفی تعیین می شود. یکی از این فاکتورها برند دستگاه شما می باشد. به طور مثال قیمت کارتریج پرینتر زیراکس با سایر برند های مطح تفاوت هایی دارد. نکته بعدی در خصوص هزینه شارژ کارتریج، نوع و مدل دستگاه شما است. قیمت کارتریج یک پرینتر رومیزی چند کاره با یک پرینتر ایستاده رنگی متفاوت است و این موضوع به توانایی هر یک از این دستگاه ها و قدرت چاپ آن ها بر می گردد.
در کنار این موضوعات با باز کردن کارتریج توسط تکنسین ممکن است برخی از قطعات کارتریج شما هم دچار مشکل باشد که نیاز به تعمیر دارند و این موضوع هم می تواند در هزینه شارژ کارتریج تاثیر داشته باشد. چنانچه تمامی این موارد را به هزینه اجرت تکنسین اضافه نماییم، می توان هزینه دقیق شارژ کارتریج پرینتر ها را محاسبه نماییم.
نکته بعدی که در خصوص هزینه شارژ کارتریج ها باید در نظر گرفت، نوع کارتریج بر اساس لیزری بودن یا جوهر افشان بودن دستگاه است. کارتریج پرینتر های جوهر افشان قیمت بالاتری نسبت به کارتریج پرینتر های لیزری دارند. در عوض پرینتر های لیزری امروزی قیمت بالاتری نسبت به مدل های پرینتر جوهر افشان دارند. همچنین قیمت شارژ کارتریج جوهر افشان بالاتر از قیمت تعویض و خرید کارتریج نو آن می باشد. بنابراین خرید کارتریج جدید برای پرینتر های جوهر افشان مقرون به صرفه تر می باشد.